Teknologji

Mësoni se çfarë di Google për ju?

Google ruan automatikisht  gjitha  dhënat tuaja sapo identifikoheni (sign in) – duke filluar nga historiku i këkimeve dhe lundrimit  internet, vendndodhja përmes Google Maps e deri te historiku i videove  YouTube. 

Bazuar te këto të dhëna, Google shfaq reklama për ju, sugjeron web-series, njeh restorantet tuaja të preferuara dhe shumë, shumë gjëra të tjera. Sidoqoftë, gjiganti i teknologjisë ofron një mjet për të parë, ekzaminuar dhe fshirë të dhënat në serverat e tij. 

Për të parë se çfarë Google di për ju si edhe për të menaxhuar të dhënat, veproni si në vijim: 

1. Shkoni te Google.com. 
2. Teksa jeni  regjistuarklikoni ikonën  formë rrethi  këndin e sipërm  djathtë (fotoja juaj  email). 
3. Klikoni “Manage your Google account” 
4. Klikoni te “Data & Personalization”, ku do  shihni “Activity Controls”} 
5. Klikoni te “My Activity” te “Activity and timeline” 

Pas këtyre hapave, do t’ju shfaqen të gjitha të dhënat që Google di për ju. Përmes opsioneve “On” dhe “Off” mund të zgjidhni që motori i kërkimit të ruajë ose jo aktivitetin tuaj në Web dhe aplikacion, historikun e vendodhjes apo atë të YouTube-it. /Lajmi.net 
 

Plot Shnetë

Plot Shnetë

Komento

Kliko këtu për të komentuar