Këshilla Mjekësore

Sinjali numër një – që simptomat tuaja të gripit janë në të vërtetë COVID, thonë mjekët

Fillimi i sezonit të ftohjes dhe gripit zakonisht i vë njerëzit në buzë të një shenje të parë të teshtitjes ose çrregullimit të nuhatjes.

Por pandemia ka ndryshuar plotësisht mënyrën se si ne monitorojmë dhe reagojmë ndaj çdo shenje të sëmundjes, veçanërisht duke pasur parasysh se sa ndryshe mund të jetë COVID-19 për shumë njerëz që infektohen me virusin dhe sa e ngjashme mund të duket me gripin tipik, shkruan Best Life përcjell Gazeta Shneta.

Sidoqoftë, mjekët thonë se edhe pse të dy viruset ndajnë shumë nga të njëjtat simptoma, ka ende një shenjë kryesore që ajo që ndjeni është COVID dhe jo grip.

Sipas Qendrave Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), si gripi ashtu edhe COVID-19 mund të shkaktojnë një listë të gjatë të shenjave dhe simptomave, duke përfshirë ethe, të dridhura, kollitje, gulçim, lodhje, dhimbje të fytit, zënie hundësh, dhimbje, të vjella, diarre dhe dhimbje koke.

Por përveçse ndiheni përgjithësisht të sëmurë dhe të rraskapitur, mjekët thonë se flamuri i kuq kryesor që mund të keni nga COVID përcillet nga humbja e aftësisë për të nuhatur ose shijuar, gjëra të cilat në mjekësi quhen respektivisht anosmia dhe ageusia.

“Simptomat dhe shenjat klinike të gripit dhe COVID-19 janë praktikisht identike përveç ndryshimin në humbjen e nuhatjes dhe shijes,” tha Dr. Daniel Uslan, MD, udhëheqës i departamentit të parandalimit të infeksionit në UCLA Health në Los Angeles, për The Wall Street Journal.

Plot Shnetë

Plot Shnetë

Komento

Kliko këtu për të komentuar