Shnetë

Pneumonia: Pesë shenja paralajmëruese që mushkëritë po dëmtohen nga COVID-19

Shumica e njerëzve që infektohen me coronavirus durojnë një reagim të butë ose të moderuar, veçanërisht me mbrojtjen e ofruar nga vaksinat dhe përforcuesit kundër COVID-19.

Pneumonia bën që qeset e ajrit në mushkëri të mbushen me lëng dhe qelb dhe, përfundimisht, mund të bëhet më e vështirë për të marrë frymë.

Nëse infektimi juaj me COVID-19 fillon të shkaktojë pneumoni, mund të vëreni se keni një rrahje të shpejtë të zemrës, vuri në dukje WebMD, shkruan Express.co.uk.

Një tjetër tregues i mundshëm i komplikacionit COVID-19 është gulçimi. Infeksioni viral gjithashtu mund të çojë në periudha të frymëmarrjes së shpejtë, marramendje dhe djersitje të rëndë.

Pesë shenja të pneumonisë:

  • Rrahje të shpejta të zemrës

  • Frymëmarrje ose gulçim

  • Frymëmarrje e shpejtë

  • Marramendje

  • Djersitje e madhe.

Sipas faqes shëndetësore, rreth 15 për qind e rasteve me coronavirus janë të rënda me rreth pesë për qind që kërkojnë oksigjen për t’i ndihmuar të marrin frymë.

Coronavirusi mund të shkaktojë “inflamacion të rëndë” në mushkëri pasi dëmton qelizat dhe indet që rreshtojnë qeset e ajrit/Telegrafi/

Plot Shnetë

Plot Shnetë

Komento

Kliko këtu për të komentuar