Lifestyle

Nëse i keni këto lule në tarracë ose në kopsht, është koha t’i fusni në shtëpi

Këto lule nuk mund të përballojnë temperatura të ulëta

Ato duhet të zhvendosen në shtëpi para se të bjerë temperatura e vjeshtës dhe të mbahen të ambiente të ngrohta deri në pranverë.

Gjithashtu, ekziston një detaj që duhet respektuar kur “i zhvendosni” lulet nga hapësira e hapur në hapësirë të mbyllur, transmeton “Lifehacker”, përcjell Telegrafi.

Është e nevojshme t’i inspektoni bimët në detaje, për t’u siguruar që ato të mos sulmohen nga dëmtuesit si p.sh. morrat e bimëve.

Ju gjithashtu mund të rimbillni lulen, dhe pastaj të kontrolloni nëse rrënja e bimës është e shëndetshme.

Për më tepër, kur lulja të gjendet në mjedisin e saj të ri, do të ishte mirë të zvogëloni ujitjen ose ta ndaloni atë plotësisht.

Nëse keni ndonjë nga lulet e mëposhtme në kopsht ose në tarracë, rekomandohet që t’i fusni ato në shtëpinë tuaj sa më shpejt të jetë e mundur:

▪ Kaktuse,
▪ Agrume,
▪ Hibiskusë tropikalë,
▪ Jasemin,
▪ Palma,
▪ Begonia,
▪ Brugmansia,
▪ Banane.