Kuriozitete

Macet më të njohura në botë

Macet janë ndër kafshët më të njohura dhe ndër më të dashurat.

Persianet: Kjo është një nga racat më popullore të maceve në botë. Macja persiane është shumë leshatore dhe “dembele”. Ajo është një mace aristokrate, e cila si racë e pastër gjendet rrallë

mace1

Ekzotiket: Macet ekzotike renditen për nga popullariteti pas maceve persiane. Këto mace janë ndër më të mirat për t’ju bërë shoqëri në prehër.

mace1

Maine Coon: Kjo është një mace goxha e madhe në përmasa dhe e ka origjinën nga Amerika

mace3

Ragdollet: Raca ragdoll është shumë e këndshme. Macet që i përkasin kësaj race, mësojnë shumë shpejt dhe ngjajnë me qentë për mënyrën sesi sillen dhe për zgjuarsinë.

mace1

Flokëshkurtrat britanike: Kjo mace është më e famshmja në Britani. Ajo është e dashur, e qetë dhe është e përshtatshme të mbahet nëse keni dhe kafshë të tjera.

mace1

Abisinianet­: Macet e racës abisiniane janë të bukura, të zgjuara dhe të shkathëta.

mace1

Flokëshkurtrat amerikane: Raca “flokëshkurtra amerikane” është një nga më të përhapurat në Shtetet e Bashkuara.

mace1

Sfinksat: Macet e kësaj race janë “të shëmtuara”, pa flokë dhe me një pamje jo shumë të këndshme. Jo çdokush do të dëshironte të mbante një mace të tillë në shtëpi.

mace1

Siamezet: Këto janë macet shtëpiake më të vjetra. Macet siameze janë të bukura, kanë pamje aristokrate, por janë hijerënda, veçanërisht ato me ngjyrë të zezë.

mace1

Birmanet: Macet e racës birman janë shumë të ëmbla.
Origjina e tyre është Azia.

mace1
/
Etiketat