Mjekësi Alternative

Limoni në vend të ilaçeve

Pirja e një gote me lëng limoni është nga gjërat të cilat më së shumti i preferojnë njerëzit.

Lëngu i limonit është antioksidant i mahnitshëm dhe është i mbushur me vitamina B, C, kalium, karbohidrate.

Disa ekspertë të mjekësisë alternativës e rekomandojnë konsumimin e lëngut të limoni për t’i trajtuar disa probleme shëndetësore. Këto probleme shëndetësore janë.

Aknet

Uji me lëng limoni e parandalon shfaqjen e akneve dhe i zvogëlon efektet acidike. Mjafton ta pastroni fytyrën me një limon të shtrydhur dhe do t’i vëreni efektet.

Gurët në veshka

Kaliumi e rrit nivelin e citratit në urinë, gjë që e parandalon formimin e oksalateve.

Ndikon në humbjen e peshës