Lajme

COVAX-i do të dërgojë vaksina në zonat e konfliktit

Shtetet e Bashkuara kanë ndërmjetësuar një marrëveshje në mes të kompanisë Johnson & Johnson dhe programit COVAX për shpërndarje të vaksinave kundër koronaviurusit në zonat e konfliktit.

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, ka bërë të ditur marrëveshjen më 10 nëntor, në një takim virtual të ministrave të jashtëm të shumë vendeve të botës, për të diskutuar për pandeminë e koronavirusit.

“Neve na duhet t’i sigurojmë njerëzit që nuk kanë qasje në vaksina nga fushatat qeveritare se nuk i kemi lënë jashtë përpjekjeve tona. Ata duhet të mbrohen po ashtu”, ka thënë Blinken.

Marrëveshja nënkupton se vaksinat e kompanisë J&J mund të shpërndahen në zonat e konfliktit nga organizatat, përveç qeverive.

Komiteti Ndërkombëtar për Kryqin e Kuq e ka mirëpritur vendimin, duke e quajtur “hap pozitiv”.

COVAX-i është program i Kombeve të Bashkuara që synon të furnizojë me vaksina vendet me të ardhura të ulëta.

Zyrtarët nuk kanë bërë të ditur se në cilat vende do të dërgohen vaksinat. /Rel/