Fitnes

A mund të pini kafe para stërvitjes?

Një filxhan kafe para vrapit të rregullt mund të ketë efekte pozitive në trupin tuaj pasi kafeina është një pije e preferuar para stërvitjes.

Një studim ka gjetur se tre nga katër atletë në Lojërat Olimpike përdorin kafeinë për të rritur performancën e tyre, me atletët që kanë më shumë gjasa ta konsumojnë atë.

Hulumtimet tregojnë gjithashtu se kafeina rrit vigjilencën mendore, përmirëson gjendjen shpirtërore dhe rrit dëshirën tuaj për të punuar më shumë. Nëse pini kafe çdo ditë, me siguri tashmë e dini se një filxhan është i mjaftueshëm për të lëvizur trupin dhe mendjen tuaj.

Si ta kuptoni që kafeina nuk është për ju?

Ashtu si çdo pije që mund të përdorni për të rritur stërvitjen tuaj, kafeja jep disa shenja që do t’ju paralajmërojnë se ndoshta nuk keni nevojë për të. Kjo përfshin:

Urinimin e shpeshtë: Kafeina është një diuretik i butë dhe mund të rrisë frekuencën dhe urgjencën e urinimit, veçanërisht për ata që nuk pinë shpesh pije me kafeinë.

Çështjet gastrointestinale: Ju mund të përjetoni probleme gastrointestinale kur pini kafe para se të vraponi, veçanërisht nëse shtoni qumësht lope (me laktozë), zëvendësues të sheqerit ose përbërës të tjerë që mund të mos tolerohen.

Nervozizmi. Njerëzit të cilët janë të ndjeshëm ndaj kafeinës mund të përjetojnë dhimbje koke ose “nervozizëm të fortë” kur pinë kafe. Të dyja kushtet do ta bëjnë vrapimin shumë më pak të rehatshëm./albeu/

Plot Shnetë

Plot Shnetë

Komento

Kliko këtu për të komentuar