Kuriozitete

A gënjen peshorja apo keni shtuar peshë: tri rregulla për matjen e saktë

Sa herë që përpiqemi të humbim peshë, së pari “lidhemi” me peshoren

Matja e saktë mund të ketë një rëndësi të madhe, veçanërisht nëse kemi telash tjetër shëndetësor. Për shembull, kur matni dendësinë e kockave, është jashtëzakonisht e rëndësishme të matni peshën e saktë të trupit, sepse të gjitha të dhënat do të llogariten automatikisht.

Sidoqoftë, nëse thjesht dëshironi të rregulloni pak vijën, nuk rekomandohet të “fiksoheni” veten për numrin e kilogramëve, sepse është një ngarkesë e rëndë psikologjike.

Për të monitoruar përparimin tuaj në dietë, nuk keni nevojë të matni veten çdo ditë, por vetëm një herë në javë, transmeton Telegrafi.

Ndryshimet e rëndësishme nga një ditë në tjetrën mund t’ju mashtrojnë, sepse ato janë rezultat i matjes së gabuar ose humbjes së ujit nga trupi.

Nëse peshorja tregon se keni “humbur” një kilogram të tërë brenda një dite, jini të sigurt se nuk mund të jetë një humbje e depozitave të yndyrës.

Për një arsye të ngjashme, nuk është e këshillueshme të matni veten një ditë pas stërvitjes së rëndë.

Rregulli i dytë është që gjithmonë të matni veten pa asnjë rrobë.

Shpesh mendohet se një rrobë më e hollë në shtëpi nuk mund të ketë një peshë të konsiderueshme, por ndodh që ajo peshon një kilogram të tërë.

Rregulli i tretë është të mos e matni veten në mbrëmje. Në atë kohë, trupi ende “tret” gjithçka që keni ngrënë gjatë ditës.

Kjo është arsyeja pse peshorja nuk do të lexojë as peshën e saktë, por është e nevojshme të matni veten në mëngjes dhe pas kryerjes së nevojës së madhe dhe të vogël.

Gratë nuk rekomandohen të maten në javën para menstruacioneve ose gjatë tyre, sepse në atë pjesë të ciklit ka një mbajtje më të madhe të ujit se zakonisht.

Plot Shnetë

Plot Shnetë

Komento

Kliko këtu për të komentuar