Këshilla Mjekësore Shnetë

11 ushqimet që janë të pasura me hekur të domosdoshme për fëmijën tuaj

Fëmijët njihen si refuzues të mëdhenj të ushqimeve për të gjitha arsyet e mundshme që mund t’u vijnë ndërmend.

Kjo mund të çojë kujdestarët që të shqetësohen për të vegjëlit që nuk marrin ushqimin që trupat e tyre në rritje kanë nevojë.

Mungesa e hekurit është e zakonshme tek fëmijët, dhe rreth 8 përqind e të vegjëlve mund të kenë mungesë hekuri. Sipas Instituteve Kombëtare të Shëndetit, fëmijët duhet të marrin futjen e përditshme të hekurit në milligram (mg):

Foshnjat 7-12 muaj, 11 mg; Të vegjëlit e moshave 1-3 vjeç, 7 mg; Fëmijët e moshës 4-8 vjeç, 10 mg, transmeton Gazeta Shneta.

Megjithatë, rekomandimet e përditshme të hekurit ndryshojnë në varësi të ushqimeve që një foshnjë ha.

Të dyja format e hekurit mund të ndihmojnë një person të plotësojë nevojat e përditshme të hekurit.  Hekuri mund të mirret me anë të vitaminës C, të tilla si limoni apo portokalli.

Ushqimet që janë të pasura me hekur të domosdoshme për fëmijën tuaj

Plot Shnetë

Plot Shnetë

Komento

Kliko këtu për të komentuar